Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dostałeś bana za nic ?

Michal0009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze ten j****y temat dla ekspertów, miałem raz na jakiś długi czas sytuacje typu. Nagłe obciażenie procesora cały CS:GO się zwiesza ogólnie a po menadzerze zadan ctrl alt delete mogłem skakać i zwiesza się cały komp restart uzytkownika nic nie daje. 

Gdy równo dostane bana to od razu wszystko się odlagowuje jak gdyby nic. Przypadek ? Nie sądze żeby takie zbiegi okoliczności były i to pare razy, było tak. Z resztą co jest śmieszniejsze po resecie kompa całego wszystko działa pięknie tylko jak odpalam steama to jest wyszukiwanie aktualizacji i tak z minute i jak już dostane info na TS od ekipy ,że ban wleciał od razu steam mi się włacza i cs:go 0 lagów wszystko fajnie.

Czyżby valve celowo udupiało graczy ?

Miałem k***a przed chwilą mecz turniejowy zdązyłem dojśc do 8 rundy, jak wyjebało nagle (od baaaaaaaardzo długiego czasu) internet a generalnie miałem w prawym dolnym rogu "Brak dostepu do internetu" zerknałem na liveboxa modem wi-fi faktycznie jakaś awaria. 

Zresetowałem go ok. 1 min i nadal ten sam problem bez zmian, i odczekałem z kolejna minute. Nagle wszystko działa pięknie wchodze na steama ban na 1h 59min. Czyli świeżo wlepiony. Nadal sądzisz ,że to przypadek ?

Dodam ,że nie wiem dlaczego ale całkiem sporo osób nieznajomych tych kont co wysyłają te linki zaczeło mnei dodawać do znajomych nie wiem czy to jakaś znaczna informacja ale w sumie tez dziwna. Skąd mają moje nicki itd ,ze tak dodają mnie czesto ja to ignoruje oczywiscie.

Bardzo prosze o wypowiedzi normalne, wirusów nie mam na komputerze bo mam antywirusa, dysk skanowany 0 problemów. 

Nie wiem co to za przyczyna, ale w takie zbiegi okolicznosci bym uwierzył raz ale nie z 5x co komputer muli cs:go sie zawiesza jak dostane bana na turniejówki od razu się odwiesza. 

Opublikowano

Haha o ludzie, konto które mam 1 rok, normalnie robiłem na nim wymiany przedmiotów, zakupy gier, wbijanie leveli steam itd. Aktywnie

Dostałem wczoraj ograniczenie konta. Z którego wychodzi ,że to konto jest czyjeś. Czy valve już na prawde popierdoliło na główkę ?

Wysłałem do supportu w dwóch językach pytania długie, i jestem ciekawy co odpowiedzą. Bo dla mnie to jest żenujące, na czym stwierdzili ,że konto jest kradzione.

Co o tym sądzicie ? 

Opublikowano

A co możemy sądzić? Po prostu to jest polityka valve, zmień passy bo jest szansa że ktoś ma dostęp do twojego konta.

Nie wydaje mi sie żeby to było specjalnie, możliwe że ktoś loguje się na twoje konto w czasie gry i steam weryfikuje (pobiera) informacje.

Jeśli napisałeś już do supportu to spytaj się także czy nie było logowań z jakichś dziwnych adresów IP (np. zagranicznych).

graphic.png
Opublikowano

Prawdopodobnie jesteś za dobry w komputer i volvo boi sie konkurencji.

Proponuje przestać grać bo jeszcze sięgną po skuteczniejsze metody pozbycia się ciebie.

Opublikowano

http://prntscr.com/62lryl

Nie podawałeś komuś passów przypadkiem? Jak masz steam guard to usuń wszystkie urządzenia jakie masz dodane. Wątpię aby volvo dokuczało jakiemuś człowieczkowi z małego śmiesznego państwa. Ewentualnie komuś podpadłeś i ten ktoś się mści.

Opublikowano

Nigdy nie ma bana za nic, zawsze znajdzie się jakiś powód.
Jeśli ty nic nie zrobiłeś (lub tylko tak ci się wydaje) możliwe że zrobiłeś coś czego nie wolno.
Lub ktoś może mieć dostęp do twojego konta. Proponuje zmianę E-maila, hasła na Konto i na E-maila
i do tego logowanie się na steama przez klawiaturę ekranową. 

Opublikowano

Po prostu zmień hasło na mocniejsze niż "qwerty123". Mam wielu znajomych korzystających ze Steama i nikt nie ma takich problemów. Valve nie dopierdzieli się do ciebie "bo tak", nie jesteś na tyle wyjątkowy, aby ktoś marnował na ciebie aż tyle czasu. Nawet gdybyś zrobił coś, co łamałoby regulamin, to po prostu dostałbyś bana, żaden administrator nie mściłby się na tobie w taki sposób - bo mają wiele innych rzeczy do zrobienia. 

Problem leży albo po stronie twojego komputera, albo ktoś ma dostęp do twojego konta. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Ja dzisiaj dostalem bana za kliknięcie f1 podczas głosowania....

Opublikowano

@tls01

koleś daje vota ty tylko klikasz f1 (tak) i po meczu masz bana.

I ja się pytam po c**j jest opcja głosowania ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oo tyle osób odpowiedziało no ludzie ja bardzo mądrze i logicznie myśle, domyślam się ,że RACZEJ nikt by mi z valve nie dokuczał. Ale takie zbiegi okoliczności się zdarzały i to bardzo dziwnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...